Natažených rukou je skutečně mnoho - včetně nadací..

18. 07. 2015 15:27:11
Velmi mne oslovil článek Éra natažené ruky na Neviditelném psu. Velice souhlasím a mám problém zastavít své kroucení hlavou nad tím, že toto nechápou dokonce i někteří mí přátelé.

Tedy - z mých klasických letitých přátel není takový ani jeden, protože si patrně skutečně hledáme sobě rovné, ale mezi novými přáteli jsou i zastánci multikulturality a podpory imigrace, coby "naší morální povinnosti".
Já to tak nemám a odmítám mít, čili mít nikdy nebudu.
Domnívám se, že romantické představy (hraničící se sentimentem) o vděčných zachráněných a do budoucna užitečných imigrantech jsou prostě naivní.
A domnívám se, že většina imigrantů není nejen v ohrožení, ale ani naivních - tedy, že dobře vědí, co, jak a proč chtějí udělat.
Nejsem proti tomu, pomoci potřebným V RÁMCI MOŽNOSTÍ A BEZ RIZIKA, ale jako velice důležité vidím síto, kterým projdou při udělování asylu a také si myslím, že by neměli získat snadno práva stejná, jako rodilí občané. On bude sám o sobě dost velký problém, pokud všechna občanská práva u některých budou mít jejich potomci, zde narození, protože zkušenosti ze světa hovoří o tom, že druhá a třetí generace už nemá sentimentální pocit vděku a naopak hledá kořeny své původní kultury ne proto, aby je následovala, ale aby je zasadila v nové domovině.
A to vidím jako velké riziko, takže nad přistěhovalci by měl viset permanentně Damoklův meč vyhoštění za překročení zákona, či protistátní činnost v jakékoli stanovené formě.
Ti, kdo respektují a dodržují pravidla jsou vždy ve velké nevýhodě proti těm s opačným pojetím, protože to je jako ve rvačce.
Když se na ulici utkají dva stejně zdatní bijci, z nichž jeden bude mít za sebou léta tréningu karate včetně kodexu pravidel zabudovaného do povahy a druhý bude pouliční rváč vyučený ve všech možných nečistých praktikách včetně kopání do koulí, píchání prstů do očí, či kopání do ležícího - není těžké si tipnout, kdo zůstane ležet poražen.
Takže selekce, pravidla a jejich vymahatelnost, případně perzekuce (ne fešácký kriminál lepší, než ubytovna, ale okamžitý vyhazov ze země) by měly být tím prvním, co bude pevně nastaveno a stanoveno velice detailně a jasně.
Až pak přijímání těch, kteří budou mít nárok a to ještě v omezené míře a bez befélů z EU.
To, že výčet nadací zabývajících se činností na podporu sociálně slabých, nepřizpůsobivých, menšin, sociálně vyloučených, ...atd., je mraky a rostou, jako houby po dešti, je také zarážející. I jejich úspěšnost a životaschopnost, pokud 80% z příspěvků, grantů, darů, ... spotřebují na vlastní režii, je šokující a bude něco pravdy o tom šprochu, že tyhle organizace své nebohé k životu potřebují a pokud je jich u nás pro ně už málo, tak proč by nějaké pod rouškou lidskosti, altruismu, porozumění a pomoci neimportovali?

Opakuji, že nejsem proti pomoci těm skutečně potřebným za vyloučení bezpečnostních, zdravotních (důkladné prohlídky a testy včetně HIV) a jiných rizik. Ale jaké prostředky vlastně mají komisaři, kteří budou o tomto rozhodovat? Falšované, nebo žádné doklady se v počítači asi nezmění v nevyčerpatelný zdroj informací.

Autor: Petr Hahn | sobota 18.7.2015 15:27 | karma článku: 18.21 | přečteno: 350x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 10.14 | Přečteno: 87 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 24.98 | Přečteno: 361 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 527 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.50 | Přečteno: 237 | Diskuse
Počet článků 201 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693
Zdravím Vás. Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo. Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg. Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí. Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova. Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci. Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost. Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...