Petr Hahn

Jak dlouho ještě vydrží Putin?

10. 08. 2015 8:00:00
Profesor Zubov říká, že maximálně rok, ale jeho optimismus bohužel nesdílím. Opozice je efektivně likvidována, což je snad jediné, co tam dělají pořádně.
Jeho polularita sice částečně klesne následkem okázalého ničení potravin, ale jednak to má dobře pojištěné střídačkou s Medvěděvem a pak - my Rusy nepochopíme v jejich nebetyčné hrdosti na matku Rus a jejího vůdce.Jsou absolutně (ve většině) nekritičtí, zvyklí konzumovat ruskou lživou propagandu v jakékoli formě a navíc toho hodně vydrží..
Já si myslím, že je to skutečně nevalnou mentální úrovní toho národa v aritmetickém průměru.. Odliv mozků od nich kontinuálně probíhá už od nástupu Lenina k moci (a i dříve) a to nonstop, takže když k tomu přičtu u mužské populace mortalitu za světových válek a demenci z alkoholismu kdo se tam asi tak může množit? Ještě mnohem dementnější genom, než u nás, kde vyhrál prezidentnské volby Zeman. Proto nejsem úplně optimista ohledně sestřelení Putlerta, byť bych si ho rovněž zbožně přál.Elity se vyznačují svébytností, schopností vnímat relevanci informací a tím i povědomí o svobodě, kterou většina Rusů nikdy nepozná a nesáhne si na ni. Ale je pravda, že Putin začíná být nebezpečný úplně všem jako Kim Čong Un, kterému jeho pozici velice závidí a buduje si stejnou. Pak by mohla proběhnout další z ruských tradic ve formě palácového převratu, kdy ze dne na den se z heroického reka ověšeného metály stane duševně chorý tvor nutně potřebující ústavní pěči.Zatím ještě v Rusku neprobíhají popravy nepohodlných lidí oficiálně, ale v módu Němcov, Litviněnko, Politkovská, ale i to zatím stačí.Pokud Rusko radši zvolí cestu pod křídla ještě většího bratra, jímž je ekonomicky mnohem silnější čínský soused, ani to nebude pro Evropu dobrá zpráva.Rusko se vyčerpává okázalým chřestěním zbraněmi, sankcemi, neschopností efektivně zužitkovat svůj surovinový potenciál, korupcí a dalšími způsobu odtoku ekonomické, politické i morální síly.Otázkou je, má-li vůbec v budoucnu šanci někdo s jiným přístupem k vedení takové země, protože se obávám, že inteligentní a věcné argumenty nepřebijí okázalý populismus v prostředí, kde právě ten většina lidí chce, umí a bude slyšet.Putina velice fundovaně a trefně popisuje rozhovor s politologem Michaelem Romancovem s názvem Putin je jen obyčejný gauner v týdeníku Dotyk.Další velmi realistickou charakteristiku ruského světovládce napsal Jefim Fištejn v Reflexu.
Autor: Petr Hahn | karma: 24.96 | přečteno: 1496 ×
Poslední články autora