Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč by se teroristé mísili s uprchlíky? Vždyť to nemá logiku. Poslední teroristické útoky ve Francii, Belgii či Británii spáchali teroristé narození ve Francii, Belgii či Británii. Poslední útok spáchal Francouz s francouzským pasem, který trvale žil ve Francii. V řadách Islámského státu bojují už tisíce mladých Evropanů, kteří mají občanství a doklady některé ze zemí EU a mohou se volně pohybovat po celém Schongenském prostoru. Není vůbec pravda, že by Islámský stát posílal teroristy do Evropy. Oni už tu dávno jsou a dokonce se volně pohybují mezi Evropou a IS. Dokonce zbraně a výbušniny použité při listopadových útocích ve Francii a později v Belgii byly z Evropy. IS zbraně do EU neposílá. Není to potřeba. Naopak. Většina zbraní bojovníků z IS pochází z EU. Bojovníci IS by mezi uprchlíky mohli být snadno poznání a odhaleni. Tak proč by to dělali? Proč by cestovali bez dokladů. Obsadili dost syrských a iráckých měst a jistě mají k dispozici sklady státních úřadů, kde jsou pravé pasy a úřední razítka. Stačí vyplnit jméno a dodat fotografii. Podezřelý není uprchlík bez dokladů. Podezřelý je ten jehož doklady byly vydány v posledních čtyřech letech. Ale i to se dá obejít. Stačí dát do pasu starší datum vydání. Teroristé skutečně nepřichází s uprchlíky. Naopak. Uprchlíci mohou spoustu teroristů poznat a identifikovat. Divím se, že tajné služby znalostí těchto lidí tak málo využívají. Podle toho to také vypadá.

1 1
možnosti
Foto

P16e49t32r 54H86a63h22n

16. 7. 2016 10:35

Ano. Militantní a radikalizovaní islamisté v Evropě už jsou v několikáté generaci, ale s imigranty přicházejí další. Bezesporu jich bylo již mezi nimi nemálo identifikovánoů a mnohem víc jich identifikovat nelze. Ale ostatní uprchlíci je identifikovat moc nebudou. Spíš s nimi budou loajální - si myslím já..

0 0
možnosti
SB

Obáváte se, že bude hůře?

A co čekáte?

Ve svých předešlých článcích jste ostře odsuzoval Zemana. Samozřejmě že máte na takový názor právo, ale Vy, odpůrci Zemana, sami vždy hrdě píšete, jak Havel byl všude zván, jak měl ve světě autoritu, jak si ho vážili, zatímco Klause a Zemana nikoli.

Neboli Evropa je v rukou těch, kteří Havla uznávají a Zemana neuznávají.

Tak ať tedy ti lidé, v jejichž rukou Evropa je, nám ukáží, jak se to dělá a jak se bojuje proti terorismu. Sami hrdě říkají, že jejich pozice jsou silnější. Tudíž když jsou tak silní, když jsou ve funkcích, tak ať konají své povinnosti a Evropu ochrání.

Ať nám ukáží, že umějí více než jen kecat o nepolitické politice, o vyšších morálních výzvách a o blahodárnosti evropské spolupráce. Ať nám ukáží, že jsou to politici do nepohody a nikoli politici pro pódia při monstrózních akcích.

Vy, pane autore, si libujete, že Evropa je v rukou jiných politiků, než je Zeman. Dobře, tak když je, tak ať to tedy ti politici řeší. Nemůže to řešit někdo, kdo ty funkce nemá. Ať to řeší ten, kdo je má.

9 1
možnosti
Foto

P45e79t90r 76H29a20h84n

15. 7. 2016 14:10

Zeman je samolibý populista, který vyhlašuje, že když bude potřeba, vezme do ruky pušku - protože ví, že nebude muset a ani by to neudělal. Vůbec na Zemana nespoléhám, jako na vůdce země proti islámu, či terorismu. Toto téma se mu jen hodí do krámu, tak s ním "obratně" zachází. Rozhodně očekávám akci od jiných lidí a tím namyslím ani Okamuru, či Konvičku. Vláda je měkká, hrbí se před EU a prezident je zase soudem uznaný lhář. Co tam máte dál?

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS